U bevindt zich hier: Start > Overgordijnen > Plooien

Plooien

Gordijnen kunnen op verschillende manieren worden geplooid.

Enkele plooi: hierbij wordt een minimum aan stof gebruikt. Niet overdadig, maar wel stijlvol. Een enkele plooi wordt  aangeraden bij “dikke” stoffen waarin men moeilijk een vlinderplooi kan verwerken.

Vlinderplooi:  een gordijn waarin meer stof wordt gebruikt zodat het effect van de vlinderplooi goed tot zijn recht komt in de plooi zelf maar ook in een fraaie val van de stof.

Enkele- en vlinderplooien kunnen ook worden gemaakt met een retourplooi. Gordijnen met een retourplooi worden onder de rail gehangen. Hierdoor krijgt het gordijn een diepe plooival en bij het openen ontstaat een mooi harmonica opgevouwen pakket. Een gordijn dat stijl en klasse uitstraalt.

Triplooi: Voor deze plooi wordt driemaal de raambreedte als stof gebruikt. Door het gebruik van de triplooi wordt een gordijn met een bijzondere rijke stofval verkregen.

Waveplooi: De laatste trend op het gebied van plooien is de Waveplooi. Met deze plooi valt de stof vloeiend golvend in een strakke plooi naar beneden. Zowel open als gesloten blijft de plooivorm mooi zichtbaar waardoor het gordijn een strak en modern uiterlijk krijgt.

triplooi.jpg
vlinderplooi.jpg
vlinderretour plooi.jpg
wave plooi.jpg
tab plooien rechts.jpg

Hamicon Gordijnenatelier
Slakweg 94
7011 EZ Gaanderen
Volg ons op facebook

T: 0315-329668
E: info@hamicon.nl

webdesign en hosting: voskotan webservices